E-mail

info@whspr.nl

Telefoon

06 3611 9011

Studio

Voortsweg 204 A
7523CK Enschede

BTW-id

NL001947730B52

Vegter-header-5

_ kern

Van Vegter Rolletjes
naar Vegter Wafelmeesters

Vegter is vooral in Noord- en Oost-Nederland bekend om de traditionele nieuwjaarsrolletjes. Maar Vegter maakt ook heerlijke zoete en hartige wafels en gevulde rolletjes in meerdere smaken voor zowel de binnen- als buitenlandse markt. Genoeg ingrediënten om de markt te veroveren dus, het enige dat ontbrak was een eigentijdse huisstijl en verpakkingslijn die opvalt in het supermarktschap.

_ inhoud

Eerst is er onderzoek gedaan naar het bestaande logo. Hieruit bleek dat er in het verleden allerlei variaties van het logo zijn gebruikt die de uitstraling van Vegter een inconsequent karakter gaven. Er is daarom gekozen om het logo uit 1979 als referentie voor het ontwerpproces te gebruiken. Hieruit zijn elementen gekozen die typisch Vegter zijn.

_ vorm

In samenwerking met illustrator Ed van Brummen zijn er verschillende versies van het bakstertje geschetst. De uiteindelijke versie is uitgewerkt en aanpassingen zijn doorgevoerd om zodoende ieder detail nauwkeurig en authentiek te krijgen.
Voor het woordmerk is een typografie gekozen die sterke referenties heeft met het verleden zonder oubollig te zijn. In combinatie met het beeldmerk geeft dit geheel een krachtig beeld.

_ verpakkingslijn

Naast de huisstijl is er voor Vegter ook een nieuwe verpakkingslijn bedacht. Aangezien de consument Vegter vooral kent van de Nieuwjaars Rolletjes, in de herkenbare oranje-paarse verpakking, is er voor gekozen om de nieuwe producten ook in deze kleurstelling uit te voeren zodat er direct een herkenning is wanneer men de producten in het winkelschap aantreft.

_ resultaat

Een herkenbare, eigenwijze verpakkingslijn die naadloos aansluit op de aangescherpte en gemoderniseerde huisstijl.

Een opvallende verschijning in het zoutjes- en koekjesvak van de supermarkt.

Opdrachtgever:

Gert Vegter
Banketfabriek Jac. Vegter bv

Soort:

_ Identity
_ Verpakkingsontwerp