E-mail

info@whspr.nl

Telefoon

06 3611 9011

Studio

Voortsweg 204 A
7523CK Enschede

BTW-id

NL001947730B52

Krul-header-3

_ kern

Een nieuwe draai
aan de huisstijl van Krul

In 2013 starte freelance communicatieadviseur Marije van der Veen met Krul communicatie. Whspr werd gevraagd het ontwerp van haar huisstijl en website te verzorgen. Dit resulteerde in een frisse, professionele uitstraling met een eigenzinnig karakter dat helemaal bij Krul paste.

De onderneming is ondertussen gegroeid en het dienstenpakket uitgebreid waardoor de huisstijl en de website niet meer de lading dekt. Whspr is gevraagd om de huisstijl en website kritisch tegen het licht te houden.

_ inhoud

Een bekend gezegde uit de design wereld is ‘less is more’ (Dieter Rams) wat zo veel wil zeggen als hoe minder overdaad des te beter het product en de boodschap naar voren komt.

Met deze filosofie is gekeken naar de bestaande huisstijl. Wat zijn de elementen die kunnen blijven en welke kunnen vervallen? Wat zorgt er voor dat het beeld versterkt wordt? 

Het logo bestaat uit een sterk woordmerk waarbij de letters u en r in elkaar grijpen. Op deze manier is weergegeven hoe Marije met haar dynamiek organisaties in beweging brengt. In de toevoeging ‘communicatie’ komt de krul terug door de letters c en o met elkaar te combineren. Tegenwoordig is het dienstenpakket van Krul meer dan alleen communicatie en daarom is is deze toevoeging niet langer van toepassing.

_ de vorm

Het woordmerk is gebleven en wordt nu omkaderd door een spreekballon. Dit is een van de elementen die is overgebleven uit de vorige huisstijl.

In plaats van het kleurverloop van paars naar oranje  zijn er nu twee primaire kleuren; okergeel en groenblauw. Deze geven samen met een rode accentkleur de nieuwe identiteit van Krul een fris en eigen karakter.

Het logo kan gecombineerd worden met een geel kader. Teksten worden hieraan toegevoegd en steken links of rechts uit het kader, hiermee word het ‘out of the box’-denken van Marije gesymboliseerd.

_ de website

De bril van Marije speelt in de Krul identity een grote hoofdrol. In de zelfde stijl zijn illustraties ontwikkeld die op hun eigen wijze weergeven wat de diensten van Krul inhouden.

Opdrachtgever:

Marije van der Veen
Krul

Soort:

_ Identity
_ Grafisch ontwerp
_ Webdesign